Niezastąpione, pyszne migdały

Migdały to niezwykle wartościowy produkt spożywczy. Zawierają one o wiele więcej białka i wapnia, aniżeli produkty zwierzęce, na przykład mleko. Dlatego też migdały zaleca się głownie wegetarianom, aczkolwiek również mięsożercy skorzystają na ich regularnym jedzeniu. Migdały posiadają też wiele cennych witamin i pierwiastków, między innymi magnezu i witamin z grupy B. Dlatego tez są bardzo zalecane sportowcom oraz osobom uczącym się. Migdały pomagają bowiem zregenerować się mięśniom zmęczonym treningiem, jak też wspomagają pracę umysłu. Warto spożyć garść migdałów zaraz po intensywnym treningu lub też podgryzać je w trakcie nauki do klasówki czy egzaminu. Migdały okazują się nie tylko zdrowe, ale też bardzo smaczne. Można je jeść bez niczego, z dodatkiem innych orzechów oraz suszonych owoców, na przykład rodzynek. Można je dodawać do surówek, na przykład do sałatki z brokuły i czosnku. Świetnie smakują również ze szpinakiem. Sposobów na ich wykorzystanie w kuchni jest naprawdę sporo. Każdy znajdzie zatem odpowiedni dla siebie przepis wykorzystujący migdały.

Witaj! Jestem pasjonatką zdrowego żywienia i zdrowego trybu życia. Zamieszczam na blogu wpisy dotyczące zdrowia i propagujące zdrowe odżywianie. Jeśli interesuje Cię taka tematyka to zapraszam do śledzenia mojej strony.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej: