Dawniej popełnione błędy

Istnieje bardzo dużo substancji chemicznych, których spożywanie nie jest korzystne dla funkcjonowania ludzkiego organizmu. Jeżeli tylko mamy możliwość, powinniśmy spożywać owoce i warzywa pochodzące z ekologicznych upraw. W prawdzie nie do końca wiemy, czy na takich gospodarstwach przestrzegane jest nieużywanie środków ochrony roślin. Jednakże do kontroli tego powoływane są specjalne komisje i instytuty, które prowadzą nadzór nad żywnością ekologiczną. Nie zmienia to jednak faktu, że praktycznie w każdym warzywie czy też owocu są związki chemiczne adsorbowane z gleby i atmosfery. W czasach, gdy nie wiedziano wszystkiego o środkach ochrony roślin, nawozach, substancjach używanych do produkcji sprzętu, wiele takich związków dostało się do naszego środowiska. Niestety trudno jest je usunąć z niego. Z tego właśnie powodu w każdym naszym pożywieniu istnieje jakaś cząstka, która ma niekorzystny wpływ na nasz organizm. Dlatego ważne jest unikanie tych substancji, które jesteśmy w stanie wykluczyć z naszej diety.

Witaj! Jestem pasjonatką zdrowego żywienia i zdrowego trybu życia. Zamieszczam na blogu wpisy dotyczące zdrowia i propagujące zdrowe odżywianie. Jeśli interesuje Cię taka tematyka to zapraszam do śledzenia mojej strony.

Znalazłeś się tutaj dzięki poniższej frazie kluczowej: